Vinska tura

Vinska tura

Legenda kaže da su bogovi izmislili pivo da im narod ne bi popio vino. Jedan od rimskih imperatora s kraja trećeg veka nove ere – Marko Aurelije Prob, na ove prostore je, iz južne Italije, doneo prvu sadnicu vinove loze. Upravo ovaj događaj odredio je današnje Sremske Karlovce, kao srpsku prestonicu vina. Da li ste čuli priče o Bermetu, Portogizeru, Sili, Rizlingu, Krokanu? Kako izabrati između toliko kvalitetnih sorti vina? Vinski podrumi će Vas svojim duhom vratiti vek u prošlost, susrešćete se sa njihovim tajnama i legendama. …ali podrumi su ipak puni života, a kada zavirite u njih pred vama je svet u kakav još niste

zakoračili. Baš na tom mestu postajete svedok ljubavi koju su vinari i podrumari utkali u svoje Vinarije gde čuvaju i neguju svoja najveća blaga, koje im je priroda tako velikodušno podarila, kroz vinovu lozu, što daje vrhunska vina koja svojom bojom, bukeom i ukusom osvajaju i najistančanije vinske ukuse. Nije Vojvodina samo salaši, paori ili tamburaši…

31. mart  – SUBOTA

Vinska tura – 1 dan autobusom

Sremski Karlovci-Manastir Hopovo -Manastir Ravanica-Vrdnik-Irig


Pođite sa nama u bajkovito putovanje po čudesnoj Vojvodini…

 

Program putovanja:

Polazak autobusa iz NOVOG SADA   u 9:00 h sa parkinga kod stare LOKOMOTIVE. Sastanak putnika u 08:40h. Vožnja do SREMSKIH KARLOVACA i obilazak centra grada: Patrijaškog dvora, Fontane četiri lava, Prve srpske gimnazije, Saborne crkve Svetog Nikole. Odlazak na VIDIKOVAC! Sa prostranog vidikovca vidi se sve ono što Karlovce izdvaja od ostalih gradova! Poseta VINSKOM PODRUMU PORODICE BAJILO. U romantičnom i tradicionalnom ambijentu uzivaćete u degustaciji sjajng BERMUTA koji pravi ova vredna porodica! Nastavak vožnje do MANASTIRA HOPOVO a zatim i do MANASTIRA RAVANICA. Nakon obilaska nastavak vožnje i odlazak do VRDNIKA–uživanje u sadržajima hotela TERMAL –Za Vrdnik su posebno značajne termomineralne vode. Voda dostiže temperaturu od 30 stepeni Celzijusa, te pruža neverovatan ugođaj u ovim zimskim, snežnim danima! Pauza za fakultativni ručak. Nastavak vožnje i odlazak do IRIGA. Poseta vinarije MAČKOV PODRUM. Svaka generacija Jojića je ostavila za sobom traga – neki su marljivo dodavali i radili. Po neki u miraz odneli ili na karti izgubili…ali gen za vino se prenosio do danas. Sadašnja generacija umešno koristi vredno nasleđe predaka o negovanju vinograda i pravljenju vina u kojem ćete i Vi uživati prilikom degustacije!

Povratak u kasnim popodnevnim satima i dolazak u NOVI SAD  oko 20 h.


SAMO   750 dinara

.

CENA  OBUHVATA:

– prevoz udobnim turističkim autobusom (klima, audio i video oprema) prema programu

Cena ne obuhvata:

– individualne troškove putnika

– ulaznicu za kompleks hotela Termal (300 din grupna, 400 din individualna ulaznica)

Obavezna rezervacija unapred  na telefon 021/300 57 48, 061/66 47 150

– Minimalan broj za realizaciju programa je 45 pax, rok za otkaz je 5 dana pre termina putovanja

NAPOMENE:

krajnji rok za obaveštavenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.
– Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja
– Faklutativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika, objektivnih okolnosti.
– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnoh okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…).
– Za sve informacije dobijene usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
– Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

– Putnici su u obavezi da se 3 dana pre puta informišu o tačnom vremenu i mestu polaska.

– Rok za prijavu 7 dana ranije
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.